Dobrodošli pod naš parasol!

   

DOBRODOŠLI   NA   MOJI   SPLETNI   STRANI!


Odkar pomnim mi je močno porjavela koža vzbujala občutek nasilja nad kožo.  Dokler sem bila še mlada, o tem nisem niti razmišljala, pač pa enostavno, nikoli se nisem nastavljala soncu in se na plaži obračala in pekla kot čevapčič. V mladostnih letih sem se ukvarjala s športom in  je bilo pretirano izpostavljanje sončnim žarkom nezaželeno, kajti  vedeli smo, da UV žarki znižujejo imunsko odpornost ter znižujejo kondicijsko sposobnost organizma.

Vedno sem se  spraševala, zakaj je v zahodnih državah smešno nositi sončnike, ni pa smešno nositi dežnikov, saj je vendar dež  samo neprijeten, ni pa nevaren, no, razen če je mrzel in se  zato moker lahko prehladiš.

Tudi sem se spreševala, kako je bila v prejšnjih časih moda nošenja sončnikov in zaščite pred sončnimi žarki, čeprav takrat se še ni vedelo vse o nevarnosti UV sevanja v sončnih žarkih ter je bil ozonski plašč še dokaj nenačet, pa so se ljudje kljub temu zaščitili pred soncem (vsaj tisti sloj dam, ki je pazil na svojo podobo). 

In ne nazadnje sem se spraševala, zakaj so ženske z Daljnega vzhoda, predvsem Japonke, tako mladostne ter lepe in imajo prekrasno kožo in v tem videu je odgovor. One že vedo, zakaj je pri njih v navadi, da nosijo sončnike, Evropejke, Američanke in Arabkinje pa tega ne vemo!Ker sem si vedno tako želela nositi sončnik in sem ga končno enkrat ugledala v Benetkah, mi ga je mož z veseljem kupil. In na prvi sliki je moj prvi sončnik, lep, čipkast, bel, bila sem tako zadovoljna. Vendar sem zelo hitro ugotovila, da tak sončnik pa ni to, kar potrebujem. Naredil mi je sicer delno senco, vendar zaščitil pred UV sončnimi žarki me pa ni. Odvrgla sem ga (spravila v predal) in takrat sem začela razmišljati o pravem sončniku, kateri me bo zaščitil 100% ali vsaj 95% pred nevarnimi UVA in UVB sončnimi žarki.

PREJ POTEM 


IN TUKAJ JE ZDAJ MOJ PRIPOMOČEK >